19 & 20 November (maandag en dinsdag) - Reisverslag uit Tartu, Estland van Miriam Berg - WaarBenJij.nu 19 & 20 November (maandag en dinsdag) - Reisverslag uit Tartu, Estland van Miriam Berg - WaarBenJij.nu

19 & 20 November (maandag en dinsdag)

Door: Mikkie

Blijf op de hoogte en volg Miriam

26 November 2007 | Estland, Tartu

Maandagochtend meteen naar de huisartsenpraktijk in het ziekenhuis gebeld voor een afspraak. De eerste die ik eraan kreeg kon me pas dinsdag ontvangen en dus heb ik nog een andere gebeld die me wel diezelfde dag nog kon helpen. Om twintig over 4 had ik een afspraak dus we hadden voldoende tijd om uit te zoeken welke bus we moesten nemen. De dokter zei dat het vier verschillende dingen konden zijn: bloedarmoede, een te stijve nek van de computer, opgedroogd oorsmeer in mn oren die druk veroorzaakte of de nasleep van mijn ziek zijn de afgelopen week.
Ze hebben me bloed afgenomen voor tests en oordruppels om mijn oren schoon te maken. Ik kon de dinsdag om half 4 bellen wat de uitslag was.
We hebben die avond heerlijke groentesoep gegeten en samen een film gekeken. Tegen die tijd kon ik weer iets scherper zien en ook echt naar het scherm kijken. Ik werd wel moe van ieder klein dingetje dat ik deed maar gelukkig pushte mam me een beetje anders was ik nooit zo snel weer aan de beterende hand geweest.
Dinsdag besloten om toch maar een les te volgen en even bij een paar leraren langs te gaan om uit te leggen wat er gebeurd was en dat ik misschien uitstel voor bepaalde zaken nodig had.
Dinsdagmiddag zijn we soep gaan eten bij het universiteitscafé maar ik kreeg het helaas niet helemaal op. Daarna even door naar de supermarkt om te kijken wat we die avond zouden koken.
Om half vier waren we net pas terug maar toen ik belde was één van de testen nog niet binnen en ik was te overdonderd om te vragen welke dan wel binnen was (die test was overigens ok).
's Avonds had mam macaroni gemaakt met lekker verse groenten en een beetje vlees. Dit keer kon ik al wat meer eten en ik geloof dat mam daar heel blij mee was.
Mam was trouwens vergeten een leesboek of iets dergelijks mee te nemen dus we zijn zondag voor haar wol en een haaknaald gaan halen en ze heeft een sjaal voor me gehaakt in de tijd dat ze hier was. Ze heeft ook mij geleerd om te haken en ik ben nu bezig met een klein knuffelbeertje te haken.